Infographics: wat zijn dat?

Infographics zijn grafische illustraties die informatie weergeven. Het is dé manier om grote hoeveelheden informatie op een overzichtelijke manier weer te geven in een combinatie van tekst en afbeeldingen. Een goed ontworpen infographic vereenvoudigt onderwerpen die normaal gesproken lastig uit te leggen zijn. Het maakt een saai onderwerp spannend. Makkelijk te lezen illustraties helpen bij het vertellen van een complex verhaal en maken het simpeler om informatie te begrijpen.

Gebruik van infographics

Infographics worden overal in het dagelijks leven gebruikt. Landkaarten, weersvoorspellingen en metromappen zijn maar enkele voorbeelden. De meeste mensen maken ze zelf ook, bijvoorbeeld het snel tekenen van een kaartje om iemand te helpen de juiste route te nemen, of het maken van grafieken voor het weergeven van verzamelde data. Een voordeel van infographics is dat boodschappen universeel begrijpelijk gemaakt kunnen worden. Bij veel verkeersborden is het bijvoorbeeld bijna altijd duidelijk wat je moet doen, in welk land je ook bent. Infographics maken informatie daarnaast toegankelijker, bijvoorbeeld voor mensen die niet kunnen lezen. Ook in het bedrijfsleven komen infographics in alle soorten en maten voor. Zeker nu, met de opkomst van Big Data, neemt de hoeveelheid data die bedrijven bezitten hard toe. Een infographic wordt dan een aantrekkelijkere oplossing om mensen te helpen bij het begrijpen van informatie.

Infographics in marketinginfographics

Ook marketingtechnisch biedt het maken van een infographic veel voordelen. Voor je online marketing is gebruik van een infographic een erg effectief onderdeel van je digitale marketing. Een infographic doet wonderen voor je bedrijf. Zo kan het leiden tot meer traffic naar je site, het kan gebruikt worden voor je SEO strategie, en het heeft een positief effect op je merk. Een succesvolle infographic is interessant, educatief, uniek en biedt voldoende data, feiten en kennis. Het visueel maken van informatie met behulp van infographics is dus een erg krachtig middel. Complexe concepten worden makkelijker te begrijpen en de mogelijkheid om een boodschap universeel over te laten komen is erg waardevol. Gebruik van afbeeldingen maakt een infographic daarnaast toegankelijker voor meer mensen en wordt van steeds grotere meerwaarde voor het bedrijfsleven.

Een infographic voor uw organisatie? Vraag naar de mogelijkheden.