Infographic promoten? 5 manieren

infographic laten maken

Wanneer je gewilde infographic uiteindelijk af is wil je deze natuurlijk met zoveel mogelijk mensen gaan delen. De manier waarop je jouw infographic promoot hangt sterk af van de inhoud en het doel van je creatie. Hier lees je zes manieren om effectief je infographic te promoten.

Voor je infographic af is:

Zorg ervoor dat je logo duidelijk te zien is onderaan de infographic, samen met een link naar je website en overige contactinformatie. Zo weet je zeker dat geïnteresseerden je terug kunnen vinden. Schrijf daarnaast in een zin of alinea een beschrijving over je infographic. Dit maakt het voor directories en bloggers aantrekkelijker om over te nemen.

Een andere tip is het toevoegen van alternatieve tekst aan je infographic. De meeste grafische designers denken dat iedereen van infographics houdt, en het schrijven van een alternatieve tekst onnodig is. Hoe graag wij hier ook in zouden willen geloven, de realiteit is dat niet letterlijk iedereen van infographics houdt. Niet omdat ze niet geweldig zijn. Ze zijn alleen niet voor iedereen toegankelijk. Een blind persoon of iemand die kleurenblind is kan de infographic bijvoorbeeld niet lezen.

Daarnaast werkt vertaalsoftware niet bij tekst die in een illustratie verwerkt is. Hierdoor zal iemand die jouw taal niet spreekt niet volledig begrijpen wat hij ziet. Deze problemen ontloop je wanneer je een alternatieve tekstversie aanbiedt naast je illustraties.

Het toevoegen van alternatieve tekst is tenslotte ook goed voor de SEO van je website, zolang als je keywords gebruikt die gerelateerd zijn aan de inhoud van je infographic.

1. Het noodzakelijke

Deze eerste manier omvat het minimale wat iedereen behoort te doen als zijn of haar infographic af is. Maak een blog rond het eindresultaat, deel een verkorte versie (met URL) via Facebook, Twitter en Google+, en verwerk de infographic in een nieuwsbrief.

2. Spoor anderen aan het te delen

Een ongelofelijk simpele manier om lezers je infographic te laten delen is het gebruik van share buttons op je website. Zorg er ook voor dat deze buttons goed zichtbaar zijn. Wanneer bezoekers de infographic op hun eigen website willen plaatsen, moeten we dit ook zo gemakkelijk mogelijk maken. Het aanbieden van een embed code maakt het mensen makkelijker je pronkstuk over te nemen.

3. Infographic directories

Er bestaan een aantal grote internationale blogsites rond infographics (bijv. deze) die dagelijks veel aandacht besteden aan deze grafische informatieweergaven. Het posten van je creatie op dit soort websites is een goede manier om meer mensen te bereiken.

4. PR inspanningen

Identificeer de grotere websites rond jouw industrie die relevant zijn voor je infographic. Veel bloggers houden van het gebruik van infographics in posts, omdat de illustraties lezers aantrekken. Benader ze dus en vraag of ze geïnteresseerd zijn om jouw creatie in een blog te verwerken. Dit scheelt hen namelijk ook werk. Een win-win situatie dus!

5. Video’s

Wil je de aandacht voor je infographic nog verder uitbreiden? Een animatie laten maken als video versie van de illustratie is een geweldige manier om je publiek te vergroten en de inhoud nog beter te benadrukken.

Het toepassen van bovenstaande tips helpen je om het maximale uit je infographic te halen. Geïnteresseerd in een infographic voor jouw organisatie? Klik op de onderstaande button en neem contact op.