Infographic maken? Waarom is dit effectief!
infographic maken

Een infographic maken. Het is het tegenwoordig helemaal. Op internet komen er iedere dag wel voorbeelden van infographics voorbij. Steeds meer organisaties willen gebruik maken van infographics. Maar wat is eigenlijk de reden dat infographics zou leuk gevonden worden?

Infographics passen op ieder device

Veel traditionele media maken al gebruik van beeld. Denk aan de afbeelding in kranten, tijdschriften en natuurlijk televisie. Het voordeel van een infographic maken is dat deze, in tegenstelling tot de traditionele media uitingen, op ieder device te zien zijn. Een infographic wordt door een device gezien als één afbeelding. Hierdoor is het heel makkelijk om deze te delen via e-mail, social media of zelf whatsapp. Daarbij hoort met een infographic maken het voordeel dat een boodschap kort, duidelijk en speels wordt uitgelegd.

We zien graag beeld

Een andere reden voor een infographic maken, is omdat het voor de kijker aantrekkelijker is dan een tekst. Het is aangetoond dat wij mensen visueel ingesteld zijn. Dat betekent dat 70% van alles wat wij waarnemen als eerste via onze ogen gebeurd. Na het zien van een beeld roept dit binnen een tiende van een seconde een bepaald gevoel bij ons op. Dat is veel sneller dan bij het lezen van een tekst. Door een infographic te maken zorg je er dus voor dat een boodschap sneller en beter begrepen wordt.

Infographic maken: van ingewikkeld naar eenvoudig

Dit is misschien wel één van de grootste voordelen een infographic maken. Een infographic legt een ingewikkeld vraagstuk eenvoudig uit aan de hand van afbeeldingen en korte tekst. Een infographic geeft de kern van het verhaal weer. Je publiek zal dus meer begrip krijgen voor jouw verhaal. Hierdoor zullen ze ook eerder positief over jouw organisatie denken.

Een infographic ontspant het brein

Vandaag de dag worden we overvallen met een heleboel informatie. Ons brein moet hard werken. Door de overload aan informatie kan ons brein het soms niet meer aan. Dit zorgt ervoor dat we ons slecht kunnen concentreren. Het lezen van een lange tekst kan dan een flinke opgave zijn. Een infographic maakt het makkelijk voor het brein om de informatie te begrijpen. Dit geeft het brein rust.

 

Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op!