Een infographic maken die viral gaat? Dat doe je zo!

infographic maken

Een infographic maken is in. Veel bedrijven doen het of willen een infographic maken. De gedachte hierachter is vaak dat deze dan vervolgens vanzelf viral zal gaan. Waar vaak geen rekening mee wordt gehouden is echter dat hier in 9 van de 10 gevallen een goed uitgedachte strategie aan vooraf gaat. Hoe zo’n strategie tot stand komt? Dat lees je hier.

Stap 1: Blaas je infographic online leven in.

Laat je doelgroep via internet weten dat je een infographic hebt gemaakt. Een goede manier om dit te doen is door een SEO geoptimaliseerd persbericht te schrijven. Belangrijk hierbij is dat de tekst jouw publiek aanspreekt en past bij de infographic. Welk probleem lost jouw infographic op voor jouw publiek. Denk goed na waarom je deze infographic wilde maken.

Stap 2: Vergeet Social Media niet.

Social media is dé manier om, na het maken van je infographic, te zorgen dat hij gezien en gedeeld wordt. Gebruik verschillende social mediakanalen. Zorg er ook voor dat je bericht te delen is en je doelgroep stimuleert om door te klikken naar jouw infographic. Dit bereik je met een pakkende titel met ondertitel, belangrijke feiten en een link. Maak het makkelijk om de door jou gemaakte infographic te verspreiden.

Stap 3: Maak een plan voor een infographic maken

Je wilt een infographic maken en natuurlijk wil je dat deze gedeeld wordt. Daarom zal je van tevoren rekening moeten houden met de social mediaknoppen die op je infographic pagina te zien zullen zijn. Ze moeten goed opvallen. Daarnaast moet er de mogelijkheid zijn om de infographic te delen. Ook kun je een planning maken voor de tijden waarop je de infographic die je gemaakt hebt gaat delen. Een infographic maken, pakt voor iedereen anders uit, omdat iedereen een ander verhaal vertel. Kies bijvoorbeeld een aantal feitjes uit jouw verhaal en deel die iedere dag.

Stap 4: Benader interessante doelgroepen

Wanneer je een infographic gaat maken, kun je vooraf al op zoek gaan naar interessante bloggers voor jouw doelgroep. Wanneer de infographic klaar is, benader deze bloggers dan en vraag of ze jouw infographic willen delen. Doe ditzelfde met twitteraars met een grote groep volgers. Op die manier kun je in één klap een hoop volgers erbij krijgen.

Wil je een infographic maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!