Infographic maken: tips & tricks

Als je een infographic gaat maken is het belangrijk om te letten op een aantal zaken waarbij je je doel goed in gedachten moet houden. Het is goed om stil te staan bij de manier waarop de infographic over komt op de doelgroep. lees in deze blog tips & tricks over een infographic maken.

Eén infographic maken, één onderwerp

Iemand die een infographic gaat maken heeft waarschijnlijk al nagedacht over het doel en de boodschap die hij wil overbrengen naar zijn doelgroep. Het is daarom belangrijk om op dit ene onderwerp de nadruk te leggen. De infographic moet overzichtelijk blijven en niet te chaotisch in elkaar steken. Ga, na het bepalen van je onderwerp, na wat de centrale vraag is die je graag wilt beantwoorden door middel van je infographic. Wordt die duidelijk beantwoord? Dan zit je waarschijnlijk goed!

Check de feitenInfographic maken

Je doelgroep verwacht in de Infographic informatie te vinden over een bepaald onderwerp. Het is belangrijk om te bedenken dat zij zelf waarschijnlijk al het één en ander weten over dit onderwerp. Als je een infographic gaat maken is het daarom belangrijk dat je ervoor zorgt dat er voldoende informatie wordt weergegeven en dat deze informatie ook daadwerkelijk klopt! Als er dingen in staan die niet kloppen komt de infographic niet erg geloofwaardig over en je merk ook niet. Zorg er dus voor dat de informatie klopt en ga dan pas de infographic maken.

Besteed aandacht aan je design

Een infographic is goed wanneer hij perfect ontworpen is. Zorg er dus voor dat jouw infographic eruit springt en opvalt. Maak hierbij ook gebruik van mooie, felle kleuren. Ook is het belangrijk dat er kleine stukjes tekst worden gebruikt. Lange stukken tekst maken het voor de lezer onoverzichtelijk en bovendien saai. Maak bij het maken van je infographic zoveel mogelijk gebruik van illustraties in plaats van tekst. Denk hierbij ook aan tabellen en grafieken, deze geven vaak in één oogopslag weer wat de essentie van het verhaal is.

Als je met bovenstaande punten rekening houdt moet jouw infographic zonder problemen goed ontvangen worden door je doelgroep. Wil je een professionele infographic laten maken? Neem dan contact met ons op.