Infographic maken? Dit is de beste voorbereiding

Dus jij wilt een infographic maken? Of misschien twijfel je er nog over. Waar je je ook bevindt, er is één ding dat zeker is. Als je een infographic gaat maken, is het van belang je goed voor te bereiden. Denk hierbij aan het nadenken over de boodschap die je met je infographic wilt over brengen. Wat is nu precies de reden om een infographic te maken? Waarschijnlijk is er iets dat je wilt verduidelijken door middel van deze infographic. Heb je ook al nagedacht over de stijl van de infographic? Het is namelijk erg belangrijk om een stijl te kiezen die bij je doelgroep kiest. Om je een eindje op weg te helpen sommen we hieronder een aantal punten op om aan te denken voordat je een infographic gaat maken.

De kern van je verhaalInfographic maken

Het klinkt misschien logisch en toch wordt er soms niet genoeg bij stilgestaan. Een goed verhaal is de kern van een sterke infographic. Met een infographic kun je op een duidelijke, grafische manier een ingewikkeld verhaal vertellen aan je publiek. Maar je moet wel eerst precies weten wat dat ‘ingewikkelde’ verhaal precies is. Schrijf dit uit, tot in de details en streep vervolgens weg wat er het minst belangrijk is. Je zult zien dat je kern van het verhaal overhoudt. Dit is hetgeen dat je wilt overbrengen op je publiek. Nu kun je gaan denken aan de manier waarop je dit gaat doen. Een aansprekende stijl is namelijk van groot belang. Dit brengt ons bij puntje 2.

Een infographic maken in stijl

The sky is the limit. Met een infographic is alles mogelijk. Bij een infographic maken, vraag jezelf dan af welke stijl er bij jouw organisatie en jouw publiek past. Probeer ook eens buiten je comfort zone te denken. Past een rustige stijl goed bij jouw visie, ga dan voor een rustige stijl, maar voeg een verassend element toe dat de aandacht van je publiek zal trekken. Het belangrijkste aan het kiezen van eens stijl is dat je publiek je stijl zal herkennen. Wanneer ze de door jouw gemaakte infographic zien, zouden ze meteen moeten weten dat deze van jouw organisatie afkomstig is.

Wat is je doel?

We hebben het gehad over de stijl en het verhaal van de inforgaphic die je gaat maken of overweegt om te gaan maken. Als je deze twee punten goed overweegt, ben je al een heel end, maar het is nog niet alles. Het is belangrijk om het doel van de infographic scherp voor ogen te hebben. Wil je meer begrip voor je product, kennis van je organisatie, wil je een wereld veranderende boodschap vertellen of heb je een baanbrekende ontdekking gedaan? Wat het doel van je infographic ook is, weet waarom je een infographic wilt maken. Dit zal je helpen bij het maken van alle andere keuzes in het proces.

Meer weten? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop.