Infographic laten maken. Dit zeggen experts.
infographic laten maken

Hoogstwaarschijnlijk heb je al wel eens ergens een infographic voorbij zien komen. Dit komt omdat steeds meer bedrijven een infographic laten maken. Infographics worden gebruikt om ingewikkelde onderwerpen op een duidelijke manier eenvoudig uit te leggen. Dat werkt natuurlijk alleen als je het op de juiste manier aanpakt. Dit is wat de experts erover te zeggen hebben.

De juiste designer.

‘’Het is van groot belang om voor je infographic een designer te vinden die veel ervaring heeft, precies omgaat met data en zijn eigen stijl heeft’’, stelt Dan Dannenberg, designer bij Vertical Measures. Als je een infographic gaat maken kan een goede designer er volgens Dan complexe data op een leuke manier inzichtelijk maken. Daarbij stelt hij dat het van groot belang is dat de designer weet welke stappen er in het proces zullen volgen en bij welke van deze stappen de opdrachtgever betrokken wordt.

Een infographic laten maken als een sandwich.

Volgens grafisch vormgever Jack Hagley moet je het maken van een infographic vergelijken met het maken van een sandwich. Je vraagt je bij een sandwich bijvoorbeeld af: ‘’Hoe zou de combinatie van tomaat, sla en kaas bij elkaar smaken?’’ Zo vraag je je bij het maken van een infographic af hoe de data samen zou gaan met een bepaald beeld. Verzamel dus de data (ingrediënten) waarmee je je infographic in elkaar kunt gaan zetten. Nu ga je de infographic vormgeven. Dit werkt als een recept dat ons vertelt wat we wanneer moeten doen en hoe. Het oog wil ook wat dus je zorgt ervoor dat je infographic mooi gepresenteerd wordt. Zorg ervoor dat je design opvalt en er perfect uitziet en uitnodigt. Een sandwich kan nog zo heerlijk smaken, als het er niet lekker uit ziet zal je het niet willen opeten.

De juiste timing.

Matt Siltalla, oprichter van Avalaunch Medua, geeft aan dat het van groot belang is dat de infographic die je hebt gemaakt op het juiste moment gepubliceerd wordt. Zo gaf hij zijn infogrpahic ‘True cost of the Iphone 5’’ uit op het moment dat de Iphone 5 gereleased werd. Dit zorgde voor een grote boost in zijn publiek. Op die manier lift de infographic mee op het succes van een zeer populair product.

Heb je nog meer vragen aan experts over het laten maken van een infographic. Klik dan op onderstaande button.