Infographic laten maken? Houd rekening met de volgende punten

Infographic laten maken? Wanneer je een deze wilt laten maken zijn de mogelijkheden eindeloos. Het is daarom belangrijk om vooraf goed na te denken over wat je precies wil bereiken met jouw infographic. Wij hebben een aantal punten opgesteld waar je zeker over na moet denken als je een infographic gaat laten maken.

Met welk doel wil je de infographic laten maken?

Om te beginnen is het belangrijk om na te denken over het doel dat je voor ogen hebt met de infographic. Denk goed na over wat je nu eigenlijk wilt vertellen en aan wie. Vaak heb je een bepaalde boodschap die je duidelijk wil maken aan een bepaald publiek. Het is daarbij belangrijk dat je de boodschap afstemt op het publiek. Stel jezelf vragen als: Wat wil ik vertellen? Wat zijn de voordelen van mijn product? Wie gaan mijn producten gebruiken en op welke manier? Als je antwoord hebt op die vragen dan weet je precies wat het doel en de doelgroep van jouw infographic zullen zijn. Deze vragen kun je jezelf altijd stellen als je een infographic wil laten maken. In dit geval gaat het om een nieuw product, maar het kan ook een dienst, een rapportage, etc. zijn.

In welke stijl wil je de infographic laten maken?

Als je weet wat je wil vertellen en aan wie je het wil vertellen, kun je na gaan denken over de manier waarop je het gaat vertellen. Hoe wil je dat jouw infographic er uit komt te zien? Of nog belangrijker, hoe wil jouw publiek dat de infographic er uit komt te zien? Het is belangrijk om een infographic te laten maken in een stijl die past bij de mensen die hem gaan lezen. Als je een infographic gaat laten maken voor een nieuwe medische toepassing kan het een goede keuze zijn om een duidelijk maar formele stijl te kiezen. Het belangrijkste doel van jouw infographic zal namelijk zijn om duidelijkheid te creëren bij de lezer. Maak je de infographic voor de open dag van een hogeschool? Dan kan het juist een goede keuze te zijn om de lezer wat informeler aan te spreken en wat meer humor erin te verwerken.

Hoe wil je dat de infographic gevonden wordt?infographic laten maken

Als je de infographic hebt laten maken is het belangrijk om na te denken over de manier waarop je hem wilt delen met je doelgroep. Infographic worden voornamelijk gebruikt op internet, via social media kanalen, verzamelwebsites, maar natuurlijk ook op de eigen website van organisaties. In sommige gevallen worden infographics ook geprint en opgehangen. Wat voor jou de beste mogelijkheid is hangt ook weer af van je doelgroep.

Wil je eens goed in gesprek gaan om de beste mogelijkheden voor jouw organisatie op papier te krijgen? Neem dan contact op via de onderstaande button!