Infographic laten maken? Begin bij het begin

Wil je een infographic laten maken om informatie op een leuke, vernieuwende manier naar buiten te brengen? Dan loop je waarschijnlijk tegen een aantal knelpunten aan. Misschien weet je niet helemaal waar je moet beginnen? Wij schrijven dit 4-stappen plan om jou op weg te helpen wanneer jij een infographic wilt laten maken.

1. Leer je doelgroep kennen

Als je een infographic wilt laten maken, is het belangrijk dat je je doelgroep leert kennen. In principe zijn infographics toepasbaar in alle branches. Overal is data die geanalyseerd moet worden, het is alleen de vraag hoe en wat je gaat communiceren naar jouw doelgroep. Daarom is het zaak dat je de wensen van de doelgroep in kaart brengt. Waar hebben ze precies behoefte aan? Wat wordt veel gedeeld? Als je via deze weg aan veel informatie kan komen, kan dat een reden zijn voor jou om een infographic te laten maken.

2. Vind een goed onderwerp

Als je de mensen uit je doelgroep eenmaal hebt leren kennen, weet je waarschijnlijk waar ze naar op zoek zijn. Misschien werk je met mensen uit een bepaald vakgebied, of met een bepaalde interesse? Probeer dan een infographic te laten maken die daarop is afgestemd. De kans is dan groot dat men hem gaat delen met mensen uit het eigen netwerk. Op die manier wordt jij met jouw bedrijf gezien als deskundige. Als je een infographic gaat laten maken over een bepaald onderwerp, zorg er dan voor dat je niet te ver afdwaalt. Je hebt er niets aan om als deskundige te worden beschouwd in een ander vakgebied dan dat van jouzelf.

3. Infographic laten maken? Verzamel de juiste datainfographic laten maken

Nu je weet voor wie en waarover je gaat schrijven is het belangrijk dat je de juiste data naar boven krijgt. Als je jezelf wilt laten zien als deskundige, moet je er ook voor zorgen dat alle data klopt en dat deze vernieuwend is. Algemene informatie die iedereen overal zelf kan vinden volstaat dan niet meer.

Bezoek databanken, informatieve websites, probeer verbanden te leggen, etc. Zorg ervoor dat de data correct, recent en vernieuwend is en verwerk alles in een mooie infographic. Op die manier creëer je toegevoegde waarde voor jouw doelgroep.

4. Verspreid de infographic

Als je alle informatie hebt verzameld kun je daadwerkelijk de infographic laten maken. Als jouw designer daarmee klaar is, is de infographic ook klaar en kan hij verspreid worden. Als je stap 1 goed hebt uitgevoerd zou het nu niet meer zo moeilijk moeten zijn. Als je weet waar jouw doelgroep zich bevindt en waar mensen hun informatie vandaan halen, weet je ook precies waar je de infographic moet delen. Dit kan de website van jouw bedrijf zijn, de verschillende social media kanalen, maar denk ook zeker aan blogsites die specifieke onderwerpen behandelen. Dat soort websites heeft vaak een kleiner publiek, maar het publiek heeft wel een uitgesproken interesse in het onderwerp.

Wil je meer informatie of wil je zelf ook een infographic laten maken? Neem dan zeker eens contact met ons op!