infographic laten maken

Infographic als waardevol onderdeel van je communicatieplan

Hoe een infographic inzetten als bouwsteen van je communicatieplan? Helder, onderscheidend, I.f.v. je doelstellingen. Lees snel verder!

Infographic als waardevol onderdeel van je communicatieplan

Een goede infographic is een aantrekkelijk en efficiënt communicatiemedium om je boodschap over te brengen aan je doelklanten. Tekst en beeld versterken elkaar en laten dat wat je wil vertellen, knallen.
TIP: Trap niet in de val om je infographic te bekijken als een losse flodder. Want dan verliest die al snel zijn pluimen. Een goede infographic heeft een meerwaarde in het verhaal dat je als bedrijf wil vertellen. Achter een infographic schuilt een strategie. En precies daarom kan een infographic een belangrijke bouwsteen zijn van je communicatieplan .

Hoe ondersteunt een infographic je doelstellingen?

Geen succes zonder plan. Om resultaten aan je communicatiedoelstellingen te koppelen, giet je je acties best in een weldoordacht communicatieplan op langere termijn. Wat wil je op het einde van de rit bereiken? Naar wie communiceer je ? Wanneer doen we wat en waarom?
Zo kan een infographic een legitieme ‘wat’ zijn om mee in te passen in je plan, om je vooraf vastgelegde communicatiedoelstellingen te heiligen. Als waardevol deel van the bigger picture.

Onderscheidend

Klopt, een infographic ondersteunt mee het verhaal van je bedrijf. Inhoudelijk en visueel. Kleed je infographic in alle facetten aan in het onderscheidend kleedje van je onderneming. In tekst, in beeld, in sfeer. Laat het plaatje, zoals uitgestippeld in je communicatieplan, kloppen. Zo raak je je doelklanten.

Call to action

Een goede infographic triggert de lezer om iets te doen. Bijv. je merk top of mind houden, een flow begrijpen, contact met je bedrijf opnemen, surfen naar een landingspagina. De opvolging van de acties die je doelklanten ondernemen naar aanleiding van je infographic is even belangrijk als je infographic an sich. In een communicatieplan zijn tijd en budget gereserveerd om die opvolging te garanderen. En een goede opvolging is iets wat (potentiële) klanten charmeert.

Wat hebben een infographic en een communicatieplan met elkaar gemeen?

 

  • Achter beiden schuilt een strategie, een verhaal met achterliggende doelstellingen.
  • Bevattelijk: Zowel een infographic als een communicatieplan zijn helder opgebouwd.
  • Alle twee brengen ze structuur.

 

Een infographic is een goed plan. Zeker als middel om je communicatiedoelstellingen te bereiken, als een weldoordacht ingrediënt van je communicatieplan. Wil je zelf aan de slag met jouw communicatieplan? Download dan deze gratis template.

Deze blogpost schreven we in samenwerking met WIZZ Communicatiepartners.