Infographic maken

5 redenen om een infographic te maken

Er zijn verschillende redenen om een infographic te maken. Een goede reden is dat een infographic je product, dienst, merk of idee duidelijk overbrengt op je doelgroep. En wie wil dat nou niet? Maar er zijn meer redenen. Wil je een infographic maken? Lees dan verder!

1. Iedere organisatie kan een infographic maken

Een infographic maken is zonder twijfel geschikt voor iedere organisatie. Een infographic demonstreert de dienst of het product dat je verkoopt. Mensen kijken graag naar beeld, liever dan naar tekst. Daar grijpt een infographic de aandacht.

2. Een infographic maken, maakt je vindbaar

Er zijn een heleboel manieren om hoog te scoren in de zoekresultaten. Een infographic maken is er daar één van. Door je infographic op je website of blog te plaatsen verbeter je je vindbaarheid op het web.

3. Een infographic maken is hip

Het overgrote deel van de marketeers investeert vandaag de dag in het maken van infographic of video’s en animaties. Dit is natuurlijk niet zomaar. Websites bestaan steeds meer uit veel beeldmateriaal en minder tekst. Dit komt omdat dit de kijker meer aanspreekt. Een infographic vertelt door middel van zo’ n beeld jouw verhaal binnen één oogopslag. De bezoeker weet dus gelijk wat je te bieden hebt.

4. Delen, verspreiden en nog eens delen

Wanneer je een infographic hebt gemaakt, heb je nog wel de juiste marketingkennis nodig om ervoor te zorgen dat jouw infographic gezien wordt. Het voordeel van een infographic is dat hij makkelijk te delen is. Pak je dit op de juiste manier aan, dan zal jouw naamsbekendheid en de bekendheid van jouw verhaal snel vergroten.

5. Een infographic is effectief

Het is aangetoond dat een infographic maken werkt. Onderzoek wijst uit dat zestig procent van de consumenten liever naar een foto, een plaatje of een bewegend beeld kijkt dan een tekst te lezen. Daarbij wijst een ander onderzoek uit dat het overgrote deel van de consumenten (tachtig procent), eerder geneigd is om een product te kopen of een dienst af te nemen na het zien van een aansprekend beeld. Tja, what can I say more? Infographic is effectief.

Wil je ook een infographic laten maken? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop!