Infographic laten maken? Waarom?

Een infographic laten maken doe je om data te visualiseren. De populariteit van infographics is de laatste 5 jaar explosief toegenomen. De reden: het internet. Daarnaast is het visueel verwerken van informatie iets waar ons brein gek op is. Infographics gaan information overload tegen omdat ze aangrijpender, toegankelijker en overtuigender zijn. De meesten onder ons vergeten veel van wat ze lezen, maar onthouden wat ze zien. Daarom is een infographic ideaal om als communicatiemiddel gebruikt te worden.

Voordelen van een infographic laten maken

Het gaat bij een infographic laten maken niet alleen om mooie plaatjes. Slim gebruik van infographics kan namelijk heel goed voor je bedrijf of website zijn! Zo houden mensen einfographic laten makenrvan om ideeën te delen die niet alleen grafisch maar ook inhoudelijk goed in elkaar zitten. Wanneer jouw content gedeeld wordt leidt dit dus gelijk tot meer verkeer naar je website. En doordat meer mensen naar je site zullen linken zul je hoger geïndexeerd worden in de Google Page Rank, waardoor je site makkelijker gevonden wordt door zoekmachines.

Een infographic laten maken met daarin verwerkt jouw bedrijfslogo is daarnaast een krachtige manier om je naamsbekendheid te verhogen. De informatie die je presenteert wordt automatische geassocieerd met je merk, waardoor je jezelf positioneert als expert in jouw gebied. Je laat zien dat je kennis van zaken hebt en je geloofwaardigheid neemt hierdoor toe. Gebruik van infographics is dus één van de beste manieren om effectief je kennis te delen en meer mensen naar je website te trekken. Infographics over onderwerpen die direct of indirect gerelateerd zijn aan je bedrijf of merk bieden daarnaast een stukje mooie reclame.

In welke industrie je ook werkzaam bent, goede en informatieve content is cruciaal voor een effectieve marketing strategie. Consumenten willen graag dat informatie onderbouwd wordt met cijfers en statistieken, maar wel op een visueel aantrekkelijke manier. Daarom zien wij er op toe dat wanneer wij een infographic maken, we dit doen met zorg en dat we de juiste uitleg bieden van uw ideeën. Een infographic laten maken, dat doe je bij ons!