Infographic maken – Hoe werkt het

Een infographic maken is een heel proces. Maar hoe ziet dit er precies uit? Er moeten verschillende stappen doorlopen worden wanneer je een infographic wilt maken. Hier lees je wat er allemaal komt kijken en hoe ons stappenplan voor de creatie van een infographic eruit ziet.

Stap 1 – Brainstorm en denk uit

Een infographic maken begint met het beslissen wat je onderwerp wordt. Het gaat er natuurlijk om dat je een onderwerp kiest waar je echt achter staat, echter moet het wel in verband staan met je bedrijf of je professionele achtergrond. Bereid je voor om diep te graven naar waardevolle en vrij onbekende informatie te verzamelen.

Daarnaast is het belangrijk om na te denken over het concept van je infographic. Hoe wil je dat het er visueel uit gaat zien? Wij schetsen dit voor je uit.

Stap 2 – Infographic maken

Op het moment dat we alle informatie op een rijtje hebben, is het tijd om deze te gaan visualiseren op de meest creatieve manier mogelijk. Echter moet de infographic niet te complex worden. Een infographic maken doen we namelijk om informatie begrijpelijker te maken, niet gecompliceerder! Het design werken we op maat uit en we voegen ons geheime recept eraan toe.

infographic makenStap 3 – Rond af en stuur uit

Wanneer de infographic voltooid is, moet hij verspreid gaan worden. Je wilt natuurlijk dat je infographic gezien wordt en leidt tot meer naamsbekendheid. Met behulp van onze online marketingtechnieken zorgen wij ervoor dat de door ons gecreëerde infographics altijd bij de juiste mensen onder de aandacht komt. Zo haal je het meeste uit jouw investering.

Wij geloven in de kracht van infographics en helpen onze opdrachtgevers met het vertellen van hun verhaal. Een Infographic maken doen we op een zorgvuldige manier, waarbij we continu rekening houden met de wensen van de klant.

Meer weten? Vraag naar de mogelijkheden.